Izleti u blizini

Zadar

Biser dalmatinske obale, riznica hrvatske povijesti čiji ostaci se stalno otkrivaju u novim iskopinama kako se grad širi i obnavlja, Zadar će vam otkriti mnoge priče.
Posjetite njegovu glavnu ulicu Kalelargu koja ljeti vrvi turistima, vidjeti vrijednu povijesnu baštinu, crkvu sv. Donata, Rimski forum, Kopnena vrata. Nadaleko poznate Morske orgulje i Pozdrav suncu. 

Zadar je od Kožina i Ville Adrie udaljen svega 10 km. Šetnicom se može uz more doći do Dikla (sjevernog dijela zadra) za 40-50 minuta. Više o Zadru na službenim stranicama Zadar travel

Slavni režiser Alfred Hitchcock dao je najljepši opis legendarnog zadarskog zalaska Sunca.

„Zadar ima najljepši zalazak sunca na svijetu, ljepši čak i od onoga u Key Westu na Floridi, kojemu se svake večeri ide pljeskati.“

Alfred Hitchcock

Nacionalni park Kornati

Kornati su specifičan kutak prirode, labirint mora i kamena sazdan od oko 140 nenaseljenih otoka, otočića i hridi s približno 238 km obalne linije, smješteno u zadarskom i šibenskom području. Poznati su kao najrazvedenija otočna skupina cijelog sredozemlja. Gledajući Kornate iz zraka pruža se veličanstven prizor srebrnih otoka koji izranjaju iz morskog plavetnila. Iako mogu ostaviti dojam hladnoće i pustoši, ako ih promatramo i istražimo, otkrit ćemo mnogobrojne prirodne ljepote. Tu su staništa rijetkih vrsta ptica, biljaka, a poseban fenomen su okomite litice tzv. „krune“ koje su okrenute prema moru. Kornati su jedno od najomiljenijih odredišta za nautičare na Jadranu, pa nije neobično što se u njihovoj blizini nalazi desetak marina.

Iz Zadra možete svakodnevno rezervirati izlet brodom u Nacionalni park kornati. Izleti su grupno 20-30 osoba, uključuju ručak i ulaznicu a cijene se kreću od 40-70€ po osobi. Više o Nacionalnom parku Kornati pročitajte ovdje.

Park prirode Telaščica

Na Dugom otoku, U neposrednoj blizini nacionalnog parka Kornati, koji obuhvaća veći dio otočja s okolnim morem, nalazi se još jedan biser zaštićene prirode u Hrvatskoj – park prirode Telašćica. Kornati su poznati po visokim hridima i klifovima a najviši klif nalazi se na Dugom otoku u parku prirode Telašćica, visok oko 180 metara. Poznatu nautičarsku destinaciju, Sakarun, naći ćete u uvali Dugog otoka, sa pješćanom plažom i kristalno plavim morem.

Nacionalni park Krka

Udaljen 50 km od mjesta Sveti Filip i Jakov, NP Krka čini prekrasno prirodno okruženje s posebnim biljnim i životinjskim svijetom u okolišu rijeke Krke i njezinih slapova. Temeljni fenomen zaštite čine njegovo krško prirodno okruženje i sedreni slapovi rijeke Krke. Područje obuhvaća najljepši dio toka rijeke Krke i rijeke Čikole, a sedam slapova čine pad ukupne duljine 242 m. Ne čudi stoga da ovakvo prirodno okruženje obiluje bogatim životinjskim i biljnim svijetom. Vidra, divlja mačka, endemska vrsta čovječja ribica i mnoge druge životinje obitavaju na ovom području. Ovdje se također nalazi i mnogo speleoloških objekata, te se kroz tok rijeke Krke koji se nalazi pod zaštitom Parka može posjetiti četrdeset jama, spilji i ponora. Sve ovo ni približno ne može dočarati osjećaj sjedinjenja s prirodom koji vas prožima dok boravite na ovom području. Stoga vas pozivamo da uronite u zelenilo šume i svježinu slapova Krke.

Najposjećeniji dijelovi NP “Krka” su Skradinski buk i Roški slap. Skradinski buk je jedna od najpoznatijih hrvatskih prirodnih ljepota, a čine ga sedrene kaskade, otoci i jezera. Više na Nacionalni park Krka

Slapovi Krke

S potopljenim dijelom ušća Krka je duga oko 72,5 km i po dužini je 22. rijeka u Hrvatskoj. Izvire u podnožju planine Dinare, 3,5 km sjeveroistočno od Knina. Sa sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 224 m, Krka je prirodni i krški fenomen. Sedreni slapovi rijeke Krke temeljni su fenomen ove rijeke

Nacionalni park Sjeverni Velebit

Predstavlja još jedan prirodni hrvatski biser koji odlikuju netaknuta priroda, prekrasan krajolik i posebna geološka raznolikost među kojima se ističu: Lukina jama – jedna od najdubljih jama na svijetu (otkrivena 1999.), botanički rezervat Visibaba s nalazištem endemične hrvatske sibireje, šumski rezervat Borov vrh i botanički rezervat Zavižan-Balinovac-Velika kosa te glasovit Velebitski botanički vrt.

S obzirom da smo planinski park, trajanje sezone posjećivanja u Sjevernom Velebitu ovisi o dužini zadržavanja snijega na vrhu planine. U pravilu Park je otvoren za posjetitelje od početka svibnja do sredine studenog. Više na Nacionalni park Sjeverni Velebit

Povijest

U sklopu UNESCO-va programa Čovjek i biosfera (MAB – Man and Biosphere ) planina Velebit uvrštena je 1978. godine u mrežu svjetskih rezervata biosfere. Tri godine kasnije čitav Velebit postaje parkom prirode. Unutar njega čak su dva nacionalna parka – na jugu je Nacionalni park Paklenica, proglašen još 1949. godine, a na sjevernom je dijelu Nacionalni park Sjeverni Velebit, proglašen pola stoljeća kasnije.

cijene za 10 osoba

od 180 € / noćenje

Adresa

Put Trsine, 23231, Kožino
Hrvatska

Villa ADRIA rezervacija